Update: Bailey naar Leverkusen, maar blijft hij nog even in België?

Update: Bailey naar Leverkusen, maar blijft hij nog even in België?

27-01-2017 14:35
2

Leon Bailey lijkt dan toch zijn droomtransfer naar de Bundesliga te krijgen. Naar verluidt legt de dribbelaar van Racing Genk vrijdag zijn medische testen af bij Bayer Leverkusen.

De talentvolle Jamaicaan probeert al sinds het begin van de transferperiode een transfer naar het buitenland te forceren. Bailey stuurde al twee keer zijn kat naar de training en werd door coach Albert Stuivenberg al even zo vaak uit de wedstrijdselectie van de Limburgers gelaten. Hij ontbrak woensdag tegen KV Kortrijk (3-0) en lijkt ook niet meer in actie te komen voor Genk.

Bailey had al een persoonlijk akkoord met Bayer Leverkusen, maar op clubniveau werd er nog geen overeenstemming bereikt. De nummer acht uit Duitsland zou zich ook flink hebben gestoord aan Craig Butler, de vader en zaakwaarnemer van Bailey. De transfer kwam zelfs in het gedrang, maar volgens La Dernière Heure komt alles in orde. Volgens de krant krijgt Genk minstens twaalf miljoen euro exclusief bonussen voor de smaakmaker. Genk heeft waarschijnlijk water bij de wijn gedaan, want oorspronkelijk zou de clubleiding vast hebben gehouden aan de vraagprijs van twintig miljoen euro.

Update 19.25 uur: Volgens Het Laatste Nieuws is er een akkoord op clubniveau tussen Genk en Leverkusen. Bailey zelf had eerder al een akkoord bereikt met de Duitse subtopper. Als hij slaagt voor zijn medische testen zal de overstap spoedig gefinaliseerd worden.

Update 12.30 uur: Bailey is nu ook daadwerkelijk gespot op het trainingscomplex van Leverkusen, hij gaat daar zijn medische testen afleggen.

Update 12u52: Trainer Roger Schmidt heeft op een persconferentie nu ook bevestigd dat Bailey momenteel zijn medische testen ondergaat. "De kans dat hij bij ons gaat spelen is groot", aldus de oefenmeester.

Update 14u35: De transfer van Bailey naar Leverkusen lijkt op enkele details na rond. Volgens Het Nieuwsblad bestaat er nog een kans dat Bailey pas in de zomer vertrekt en dus het seizoen volmaakt bij Genk. Voorlopig is er echter nog niets getekend.