Everton vernedert onthutste Guardiola: Het zal hard aankomen

Everton vernedert onthutste Guardiola: "Het zal hard aankomen"

15-01-2017 17:45

Een galavoorstelling, dat was het in de ogen van Ronald Koeman. Zijn Everton won zondagmiddag met liefst 4-0 van titelkandidaat Manchester City. De Nederlandse manager van The Toffees genoot met volle teugen van de prestaties van onder meer Romelu Lukaku en Kevin Mirallas. 

"Een wedstrijd als deze kun je vooraf niet bedenken", zei Koeman na afloop in gesprek met de BBC. "Tegen een ploeg als City is het altijd moeilijk, zij spelen goed voetbal. Vooral onze tweede helft was perfect, op elk vlak. We scoorden op het juiste moment in de eerste helft en die 2-0 na de rust maakte het alleen maar moeilijker voor City."

Koeman trof op Goodison Park zijn vriend Pep Guardiola en won dankzij treffers van onder meer Lukaku en Mirallas. De Spaanse succestrainer oogde tijdens en na de wedstrijd verslagen. "Pep weet dat hij met een project bezig is in Manchester", aldus zijn collega. "Natuurlijk hadden ze dit seizoen betere resultaten verwacht, deze nederlaag zal hard aankomen. Maar Pep heeft de ervaring om hier beter uit te komen. Het komt goed daar, dat weet ik zeker."

Lees ook: Geweldige zege voor Koeman en Everton: City wordt compleet overklast