Geweldige zege voor Lukaku en Mirallas: City wordt compleet overklast

15-01-2017 16:25
1

Romelu Lukaku en Kevin Mirallas hebben met Everton zondag een uitstekende zege geboekt in de Premier League. Titelkandidaat Manchester City werd in eigen huis met liefst 4-0 opgerold.

De ploeg van coach Pep Guardiola zakt daardoor in één keer ver weg op de ranglijst. City staat nu op de vijfde plaats en kan op puntenaantal nog bijgehaald worden door Manchester United, dat later op de dag tegen Liverpool speelt. Everton, dat zevende staat, staat nu op negen punten achterstand van Manchester City.

In het treffen op Goodison Park opende Romelu Lukaku na 34 minuten spelen op aangeven van Kevin Mirallas de score en het was dezelfde Mirallas die vlak na rust de voorsprong verdubbelde, waarbij Ross Barkley de assist verzorgde.

Barkley was ook verantwoordelijk voor de laatste pass bij de 3-0 van de pas 18-jarige Tom Davies, die tien minuten voor tijd viel. In blessuretijd was het ook nog eens Ademola Lookman, die deze transferperiode van Charlton Athletic overkwam, die voor de 4-0 tekende.

Lukaku speelde de hele wedstrijd voor Everton. Mirallas werd na een uur spelen vervangen door nieuwkomer Morgan Schneiderlin. Bij Manchester City speelde een onzichtbare Kevin De Bruyne de hele wedstrijd.