Mulder komt terug op Club Brugge-FC Porto: Hoe dom is Claudemir?

Mulder komt terug op Club Brugge-FC Porto: "Hoe dom is Claudemir?"

22-10-2016 13:00

Club Brugge leek tegen FC Porto eindelijk zijn eerste punt(en) te pakken in deze Champions League, maar een penalty in de slotfase leidde toch nog tot een nederlaag. Claudemir was de gebeten hond, maar Jan Mulder begrijpt hem perfect.

De Nederlandse analist vertelt in Het Laatste Nieuws dat de Braziliaan er weinig aan kan doen. Dit gebeurt met de allerbeste spelers. "Hoe dom is een Claudemir? Zo dom als elke andere Claudemir onder ons: Schweinsteiger, Hummels, Pogba, Nuytinck, Stones, Mascherano. Te enthousiast. Te moe in de laatste seconden. Ik ben ervaringsdeskundige en heb na het missen van een enorme kans vlak voor tijd een minuut later net zo in de kleedkamer gezeten als jij woensdag: schuldig, woedend op mezelf en iedereen, vooral op de correcte scheidsrechter."

Mulder moedigt de Braziliaan dan ook aan. "Beste Claudemir, een gelijkspel had Club niet veel geholpen, na drie dagen ben je weer inzetbaar en zondag staat Club-Anderlecht op het programma. Wees niet bevreesd voor je basisplaats. Zeg tegen Michel Preud'homme dat Club hoog moet spelen, dan blijf jij uit de buurt van je eigen zestien, waar je krankzinnig wordt en met heggenscharen gaat zwaaien. Ga hoog, Claudemir, hoog. De beste methode om te winnen is het sowieso."

Van Mulder mag Club Brugge zondag zelfs winnen. "In de derde minuut van de toegevoegde tijd en bij de stand 0-0 gun ik je een volley van dertig meter in de kruising: uitslag 1-0 voor Club. Neem de lyrische commentaren intens gelukkig in ontvangst en reserveer een tafel in het beste restaurant van Brugge."