EXCLUSIEF: Terugkeer naar JPL blijft serieuze optie voor Lombaerts

EXCLUSIEF: Terugkeer naar JPL blijft serieuze optie voor Lombaerts

19-07-2016 15:40

EXCLUSIEF - Nicolas Lombaerts is met Watford in onderhandeling over een transfer. Van een akkoord met de Premier League-club is echter nog geen sprake, laat zijn zaakwaarnemer Santosh Verhulst dinsdag weten aan VoetbalPrimeur.

"De berichten dat er een akkoord met Watford ligt kloppen totaal niet", zegt Verhulst. "Er is geen overeenkomst, niet op clubniveau en ook niet op spelerniveau. De club heeft een eerste voorstel gedaan dat we in beraad hebben genomen en waarschijnlijk gaan we een tegenvoorstel doen. Pas als er een akkoord met Lombaerts is bereikt, worden de onderhandelingen met Zenit Sint-Petersburg geopend. Maar achter de schermen zijn de clubs al wel aan het praten."

Ook een terugkeer naar België behoort nog altijd tot de opties voor Lombaerts, zo laat Verhulst aan VoetbalPrimeur weten. Er wordt onderhandeld met Anderlecht en Club Brugge. Daarnaast is de verdediger ook in gesprek met clubs uit twee andere landen. "Veel clubs hebben schrik, want Nicolas speelt in Rusland en clubs denken dat hij niet te betalen is. Uiteraard heeft hij in Rusland een mooi salaris, maar de transfermarkt komt nu snel op gang."

PSV en Ajax
Eerder deze transferperiode was Lombaerts serieus in beeld bij de Nederlandse clubs PSV en Ajax. PSV heeft inmiddels Daniel Schwaab aangetrokken en Ajax versterkte zich met Heiko Westermann, maar de interesse uit de Eredivisie is daarmee niet helemaal vervlogen. Verhulst: "PSV heeft aan mij gevraagd of ik hen op de hoogte wil houden, dus die zijn nog niet volledig afgehaakt. Ajax zal voorlopig niets doen. Ik heb wel contact gehad met Marc Overmars (directeur voetbalzaken, red.), maar die club kiest voor jonge jongens met Westermann erbij."

Lombaerts speelt al sinds 2007 voor Zenit-Sint Petersburg en kwam daarvoor uit voor AA Gent. Hij heeft in Rusland nog een contract tot de zomer van 2018.