Club Brugge beloont de eigen jeugdspelers met een unieke kans

Club Brugge beloont de eigen jeugdspelers met een unieke kans

06-06-2016 14:22

Na elf jaar wachten heeft Club Brugge dan toch de titel gepakt. Club Brugge wil in de toekomst ook steeds meer de kaart van de jeugd trekken. Daarom werd besloten om enkele jeugdspelers een kans te geven.

De Brugse jeugd bewees in de beloftencompetitie dat er heel wat talent zit. Het beloftenelftal won net als de eerste ploeg de landstitel. Blauw-Zwart wil enkele jeugdspelers belonen door ze ervaring op te laten doen bij de A-kern. Zeven spelers krijgen die kans.

"Onze Club Academy introduceerde reeds vorig seizoen het concept ‘Trainee’. Trainees zijn spelers uit onze jeugdopleiding die de kans krijgen om stage te lopen bij onze A-kern. Ze komen niet noodzakelijk definitief bij de Brugse eliteploeg, maar vatten alvast de voorbereiding aan en doen zo ervaring op die hen helpt in hun verdere ontwikkeling", klinkt het op de officiële website.

"Dit seizoen zullen Laurent Lemoine (CV, 18), Ahmed Touba (LV, 17), Daouda Peeters (CVM, 17), Jellert Van Landschoot (LM, 18), Thibault Vlietinck (RA, 18), Terry Osei-Berkoe (SP, 18) en Dennis Van Vaerenbergh (SP, 18) dus regelmatig te zien zijn op training bij de A-kern", aldus Club Brugge.