Vergeten Belgische pocketspits pot elf goals: is hij een optie voor Standard?
Belgische 'bannelingen' geven seizoen wat meer kleur

Vergeten Belgische pocketspits pot elf goals: is hij een optie voor Standard?

18-04-2015 22:41

In de Championship focussen we natuurlijk vooral op Jelle Vossen, vooral dan hij nog in strijd is voor de titel. Zijn Middlesbrough staat op één puntje van de leiding, maar veel lager in de rankschikking vinden we nog meer Belgen. Het Charlton Athletic van Roland Duchâtelet werd dit weekend over de streep getrokken door landgenoten Igor Vetokele en Yoni Buyens. Vooral die eerste kan mooie statistieken voorleggen.

Charlton speelt niet echt een seizoen om over naar huis te schrijven, met een tiende plaats heeft het zich genesteld in de grijze middenmoot. Ook tegen Leeds United leek het snel fout te lopen, na een goal van Steve Morison moest Charlton met 0-1 gaan rusten.

Na rust kwamen de troepen van Guy Luzon opzetten, maar ze moesten wel een eeuwigheid wachten tot de gelijkmaker viel. Oude bekende Tony Watt trapte een kwartier voor tijd een heerlijke volley tegen de touwen, de Schot flopte bij Standard maar is het voetballen niet verleerd. Nauwelijks een paar minuten later werd Igor Vetokele neergehaald in het strafschopgebied. Yoni Buyens zette zich achter de bal en twijfelde geen seconde. 2-1, het brengt Charlton helemaal nergens maar de Belgen hebben zich toch nog eens in de kijker kunnen spelen. Benieuwd wat de transfercarrousel van Duchâtelet volgende zomer in petto heeft.