Brief van Vanhaezebrouck aan KAA Gent na afscheid

Brief HVH: “In voetbal alles mogelijk, hoop dat iedereen in Gent overtuigd is”

14 mei om 08:52
Laatste update: 14 mei om 09:10

Hein Vanhaezebrouck, de hoofdtrainer van KAA Gent, heeft met een uitgebreide brief afscheid genomen van De Buffalo’s. Vanhaezebrouck geeft aan dat het gelukkig maken van de supporters altijd zijn grootste doel als hoofdtrainer is.

“KAA Gent heeft ondertussen alle prijzen in België minstens één keer gewonnen en maakte ook naam in Europa, tot zelfs in het mythische Wembley. In het voetbal is dus alles mogelijk en ik hoop dat iedereen in Gent daar nu van overtuigd is geraakt”, deelt Vanhaezebrouck via de officiële kanalen van Gent.

Vanhaezebrouck is dankbaar voor zijn periode bij Gent. “Ik wil afsluiten door iedereen te bedanken voor de zeven jaar die ik bij de Gantoise heb doorgebracht. Het is niet evident in het professionele voetbal dat een coach gedurende een langere periode kan aanblijven, en dan is zeven jaar toch heel mooi”, aldus Vanhaezebrouck.

Vanhaezebrouck geeft aan bewezen te hebben dat het als hoofdtrainer mogelijk is om langer met een club samen te werken. “Ik denk zowel bij Kortrijk als bij Gent te hebben bewezen dat het kan, als er een goeie samenwerking is binnen alle geledingen van de club en de trainer zich verbonden voelt met zijn club”, geeft Vanhaezebrouck aan.

“Bijzondere dank aan oud-burgemeester Daniël Termont, die het mogelijk maakte mijn droom te realiseren door voor alle Buffalo’s, alle Gentenaren en velen ver daar buiten een ongeziene viering te organiseren in de binnenstad langs de boorden van de Leie”, deelt Vanhaezebrouck.

Tot slot bedankt Vanhaezebrouck zijn familie. “En tot slot mijn diepste dank aan mijn familie, die me heel vaak en op belangrijke momenten heeft moeten missen. Dankjewel allemaal!”, de volledige brief van Vanhaezebrouck is te vinden via de officiële kanalen van Gent.