'Manchester United-eigenaar hakt knoop door en gaat over tot verkoop in Frankrijk'

'Manchester United-eigenaar hakt knoop door en verkoopt Franse club OGC Nice'

7 juni om 21:45

INEOS wil OGC Nice van de hand gaan doen, zo weet The Independent. Het Britse chemiebedrijf, dat een minderheid van de aandelen in Manchester United bezit, doet dat om twee redenen.

INEOS, waar Sir Jim Ratcliffe, was al de baas bij Nice voordat ruim 25 procent van de aandelen in Man United in handen kreeg. Daardoor wil het bedrijf nu van de Franse club af. Na de transitieperiode van een jaar, zouden Nice en United namelijk niet in dezelfde Europese competitie uit mogen komen in de huidige situatie. Daarnaast wil Ratcliffe zich volledig gaan focussen op United, de club waar hij sinds kleins af aan al fan van is.

Het zal voor INEOS echter niet makkelijk worden om Nice van de hand te doen. De Ligue 1 kampt namelijk met grote problemen met het verkopen van haar uitzendrechten: er is nog geen akkoord met een nieuwe zendgemachtigde, terwijl een deal nu 'slechts' 500 miljoen euro op lijkt te gaan leveren, in plaats van 1 miljard.

Op dit moment stopt INEOS al minder tijd en geld in OGC Nice. Dat was voor trainer Francesco Farioli ook één van de redenen om de club aan de Côte d'Azur in te ruilen voor Ajax.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.