Spits Yaremchuk doet boekje open over Club Brugge

Yaremchuk doet boekje open over Club Brugge: “KAA Gent gaf me iets”

8 juni om 09:42
Laatste update: 8 juni om 09:42

Roman Yaremchuk, de 28-jarige aanvaller van Club Brugge, is het afgelopen seizoen uitgeleend aan Valencia. In de groepsfase van het EK staat Yaremchuk met Oekraïne tegenover De Rode Duivels. Yaremchuk vertelt in een uitgebreid interview aan Het Belang van Limburg over zijn moeizame tijd bij Club Brugge. Yaremchuk heeft nog tot 2026 een contract bij Blauw-Zwart.

Yaremchuk weet bij Valencia ongeveer om de match een doelpunt te maken en behaalt zijn beste gemiddelde sinds zijn periode bij KAA Gent. Yaremchuk wordt gevraagd waarom het bij Valencia en Gent wel lukte, maar niet bij Club Brugge.

 “Statistieken zijn het belangrijkste geworden in voetbal, akkoord. Maar als je doelpunten wil van een spits, dan moet je hem iets geven. Gent gaf me iets, hoewel ik daar in het begin niet op mijn beste speelde, en finaal leverde hen dat veel geld op”, deelt Yaremchuk.

Yaremchuk vertelt verder dat de selectie van Valencia eerlijk behandeld wordt. De spits meent dat wanneer er bij Valencia voor een basisplaats wordt geknokt, de hoofdtrainer mogelijkheden ziet om je te belonen met speeltijd.

“In Brugge kon je zeven dagen op de verzorgingstafel liggen, maar als je bij wijze van spreken 25 miljoen euro had gekost, kon je zondag nog aan de aftrap staan”, blikt Yaremchuk terug op Club Brugge. Yaremchuk wordt vervolgens geconfronteerd met het feit dat er geen speler van 25 miljoen euro was en dat hij de duurste speler van dat moment was.

“Maar niet de enige. Ik vocht op training voor mijn plaats, maar speelde niet. Vraag maar rond. Eigenlijk ging het mis vanaf dag één. Ik startte niet slecht, scoorde, gaf twee assists, maar dan speelde ik maandenlang slechts met mondjesmaat. Tien minuten, twintig minuten, twee weken in de tribune”, besluit Yaremchuk.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.