Vardy heeft contract verlengd bij Leicester City

Icoon Leicester gaat nog één keer Premier League in: 'Wie is er klaar voor?'

7 juni om 19:16

Jamie Vardy, de ploegmaat van Wout Faes en Dennis Praet, heeft zijn contract bij Leicester City verlengd tot medio 2025. De 37-jarige spits keert met de promovendus volgend seizoen dus terug in de Premier League.

Vardy speelt al sinds 2012 voor Leicester City en plakt daar nu dus nog minimaal één jaar aan vast. Dat maakt de club op comische wijze bekend: 'Wie is er klaar voor een afterparty?', vraagt Leicester zich op X hardop af. De club doelt daarmee op het bekende Jamie Vardy's Having a Party-lied dat de supporters voor hem verzonnen.

De spits speelde in totaal 463 wedstrijden voor Leicester, waarin hij 190 doelpunten wist te maken. Het kampioensjaar van 2015/2016, waarin de Engelsman een van de grote hoofdrolspelers was, was het absolute hoogtepunt van Vardy in een Leicester-shirt. Hij werd destijds zelfs uitgeroepen tot Speler van het Jaar in de Premier League.

Met achttien doelpunten in 35 wedstrijden had Vardy afgelopen seizoen ook een groot aandeel in de promotie van Leicester. Na het veiligstellen van promotie gaf de Engelsman al te kennen niet na te denken over een pensioen. "Luister, ik ben nog niet klaar om te stoppen. De benen voelen prima en ik voel me fitter dan ooit, dus we zien wel wat er gebeurt", zei Vardy destijds.

Door zijn status in combinatie met zijn aflopende contract kon de routinier dan ook rekenen op veel interesse. Onder andere het ambitieuze Wrexham flirtte openlijk met de komst van Vardy.