Priske kan nog beter met Feyenoord

'Ideaal instapmoment' voor Priske (Ex-Antwerp): 'Feyenoord kan PSV verslaan'

8 juni om 09:16
Laatste update: 8 juni om 09:42

Stale Solbakken is enthousiast over de keuze van Feyenoord voor Brian Priske (ex-Royal Antwerp FC) als nieuwe trainer. De huidige bondscoach van Noorwegen speelde in het verleden samen met Priske, die bovendien zijn assistent was bij FC Kopenhagen.

"Brians grote kracht, is dat hij integer is en vertrouwen en verantwoordelijkheden durft te geven aan de mensen met wie hij nauw samenwerkt. Hij is de baas, maar op een heel natuurlijke manier", vertelt Solbakken aan Voetbal International. "Hij heeft van alles precies genoeg. Hij is temperamentvol, maar niet té, altijd koel op de momenten dat hij dat moet zijn. Hij is duidelijk, maar ook zeer empathisch. Hij weet een spelersgroep voor zich te winnen. Ik kan erover praten, omdat mijn zoon momenteel onder hem speelt bij Sparta Praag."

Solbakken ziet overeenkomsten tussen Priske en zijn voorganger Arne Slot, maar ook verschillen. "Ik zie wel overeenkomsten in de tactische principes van balbezit en willen pressen, maar ik denk dat de teams van Priske iets directer zijn in hun manier van spelen. Defensief kiest hij vaak voor een mix van zone en mandekking. Daarbij is Brian een pragmatische coach. Hij speelt nu bij Sparta Praag met drie centrale verdedigers, terwijl hij in Denemarken met vier speelde. Hij kijkt naar de spelersgroep en past zijn tactische principes erop aan."

Voor Priske wacht een grote uitdaging bij Feyenoord. "Arne Slot is een geweldige trainer", beseft ook Solbakken. "Dus, ja, het wordt een lastige klus, maar daarmee kan Brian heel goed omgaan. Hij heeft de ervaring en prijzen gewonnen, terwijl ik juist ook denk dat Feyenoord nog beter kan dan ze afgelopen jaar hebben laten zien. Ajax ken ik goed, tegen gespeeld als coach, maar die club is nu helemaal in transitie. PSV is momenteel de te kloppen ploeg, maar ik denk dat Feyenoord ze moet kunnen verslaan. Dus druk? Als je het zo bekijkt, is het misschien juist wel een ideaal instapmoment voor Brian."

Onder meer VI en Bold meldden vrijdagavond dat Feyenoord een akkoord heeft bereikt met Sparta Praag over de Deense oefenmeester. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.