Eerste Feyenoord-bod op Priske is uitgebracht

'Eerste bod van Feyenoord op Priske (ex-Antwerp) is uitgebracht aan Sparta Praag'

7 juni om 17:51

Feyenoord heeft vrijdag een eerste bod uitgebracht op de beoogde nieuwe hoofdtrainer Brian Priske, aldus 1908. De 47-jarige voormalige hoofdtrainer van Royal Antwerp FC, moet de naar Liverpool vertrokken Arne Slot opvolgen in De Kuip. 

Priske zou afgelopen donderdag tot een persoonlijk akkoord zijn gekomen met Feyenoord. Na dat akkoord hebben de Rotterdammers zich formeel gemeld bij Sparta Praag, de club waar de oefenmeester nog onder contract staat. Zij hebben nu een eerste officiële aanbiedingen ontvangen. 'Het spel is op de wagen', luidt de conclusie. 

Priske zou graag zijn eigen assistent-trainers én stafleden mee willen nemen naar De Kuip. Het is niet duidelijk wie deze personen zijn. Dennis te Kloese, de algemeen directeur van Feyenoord, hoopt de Priske-deal met een bedrag van anderhalf miljoen euro te kunnen voltooien. Hij voert daarover momenteel gesprekken met voormalig topmiddenvelder Tomáš Rosický, vandaag de dag de sportief directeur van Tsjechische topclub. 

Het is nu afwachten hoe Sparta Praag staat tegenover de formele toenadering van Feyenoord. Mogen de onderhandelingen stuk lopen, dan verwacht 1908 dat Feyenoord doorschakelt naar de andere kandidaat: Graham Potter. Hij wees vorige maand Ajax nog af. Zover lijkt het echter niet te komen. Het ligt in de lijn der verwachting dat Priske 'gewoon' naar Feyenoord komt. NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.