Oud-PSV'er Fábio Silva wilde nooit weg bij FC Porto

Fábio Silva (ex-Anderlecht) onthult opvallende transfer: "Ik had geen keuze"

7 juni om 23:30

Fábio Silva heeft erkend dat hij één transfer nooit had willen maken. De spits is onlangs meerdere verhuurperiodes - onder meer aan RSC Anderlecht - nog altijd eigendom van Wolverhampton Wanderers. Als het aan hem had gelegen was hij nooit naar Engeland vertrokken.

"Ik trainde op een morgen mee met FC Porto, at met mijn familie en toen belde mijn zaakwaarnemer om me te vertellen dat we de dag erop naar Engeland zouden gaan. Ze duwden me die kant op, ik had geen keuze", begint Silva zijn verhaal tegenover SPORTbible.

"Ze vertelden me dat ik niet voor het eerste team van Porto zou spelen als ik Wolves afwimpelde", vervolgt Silva. "Porto zat op dat moment krap bij kas en ik had er niks over te zeggen. Ze zeiden me dat ik de dag erop een vlucht had, en daarmee basta."

Porto ontving in 2020 liefst veertig miljoen euro voor de spits. Silva ligt nog tot 2026 vast in Engeland en werd in de tussentijd verhuurd aan achtereenvolgens RSC Anderlecht, PSV en zijn huidige club Rangers. Bij deze clubs voelde hij zich wél gewild. "Bij Anderlecht, PSV en Rangers keek ik de mensen in de ogen en vertelde ik dat het écht voelde alsof dit mijn project was. Dat vertrouwen, daar gaat het om. Ik heb het gevoel dat er bij die clubs écht in me werd geloofd, en ik denk dat ik een volledig andere speler ben als ik met een lach speel. Dan kan ik een hoger niveau halen", besluit de Portugees.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.