Ajax gaat voor pikante deal met Silva

'Ajax gaat voor pikante deal met PSV-huurling Silva (ex-Anderlecht)'

29 mei 2023 om 14:01

Een pikante situatie in de Nederlandse Eredivise, Ajax kan PSV een hak gaan zetten op de transfermarkt. De Amsterdammers richten hun pijlen op Fábio Silva, meldt het Eindhovens Dagblad. De twintigjarige spits werd het afgelopen halfjaar door de Eindhovenaren gehuurd van Wolverhampton Wanderers. Silva werd eerder door Wolverhampton een half jaar verhuurd aan RSC Anderlecht, waarna hij de overstap maakte naar PSV. 

Een langer verblijf van Silva in het Philips Stadion lijkt door zijn prijskaartje niet tot de mogelijkheden te behoren. Ajax ziet wél kansen om de Portugees in te lijven. Volgens het ED zijn de Amsterdammers zeer gecharmeerd van de technisch vaardige aanvaller. 'De interesse is al van dien aard dat Ajax bij het management van Silva concreet heeft geïnformeerd naar zijn diensten', schrijft de krant. 

Ajax zet in op een huurdeal, met mogelijk een optie tot koop. In de Johan Cruijff Arena zou Silva de concurrentie aan moeten gaan met Brian Brobbey en eventueel Dusan Tadic, die ook in de punt van de aanval uit de voeten kan. Silva is niet van plan om terug te keren naar Wolves, dat in 2020 nog veertig miljoen euro voor hem betaalde aan FC Porto.