Oekraïne kent moeilijke EK-voorbereiding en gaat pijnlijk onderuit tegen Polen

Oekraïne kent moeilijke EK-voorbereiding en gaat pijnlijk onderuit tegen Polen

7 juni om 22:50

In de voorbereiding op het EK heeft Rode Duivels-tegenstander Oekraïne een mogelijke avond beleefd. Het ging op bezoek bij Polen en ging met 3-1 onderuit.

Oekraïne had in Warschau weinig te vertellen tegen Polen, die een beroep deden op Club Brugge-speler Michal Skoras. De verhoudingen werden al in het eerste halfuur duidelijk. Hoewel de wedstrijd voor Polen met een grote schok begon, verscheen na elf minuten al de 1-0 op het scorebord. Niet veel later scoorde Piotr Zieliński de tweede van de Polen.

En het werd nog erger voor de Oekraïners. De 3-0 stond na dertig minuten vast na een corner van Skoras, die zijn ploegmaat loepzuiver bediende. Vlak voor rust deed La Liga-topscorer Artem Dovbyk nog iets terug voor Oekraïne. Verder kwam het echter niet.

Polen gaf de comfortabele voorsprong, ondanks aandringen van de uitploeg, niet meer uit handen. Vooral de slotfase van de tweede helft stond in het teken van verdedigen, maar Bologna-doelman Lukasz Skorupski bewees dat Polen zich geen zorgen hoeft te maken als Wojciech Szczęsny om wat voor reden dan ook, mocht uitvallen tijdens het EK.

Het enige smetje op het duel bleef toch wel het uitvallen van Arek Milik. De spits ging al binnen vijf minuten naar de grond, zonder dat er sprake was van een overtreding. Hij wilde voor de bal gaan, maar leek zijn knie te overstrekken. De dertigjarige spits had al snel door dat het mis was en liet zich vervangen door Kacper Urbanski. Het doet het ergste vrezen voor zijn EK-kansen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.