EK-drama dreigt voor Oranje-opponent Milik

UPDATE: Milik valt geblesseerd uit en mist het EK

8 juni om 17:30
Laatste update: 8 juni om 17:30

Polen walst vrijdagavond over Oekraïne heen, maar kreeg ook een forse tegenvaller te verwerken. Arek Milik moest zich al snel laten vervangen met een blessure. Voor de Juventus-spits dreigt daarmee een persoonlijk drama, kort voor de start van het EK.

Milik ging al na een paar minuten naar de grond, zonder dat er sprake was van een overtreding. Hij wilde voor de bal gaan, maar leek zijn knie te overstrekken. De dertigjarige spits had al snel door dat het mis was en liet zich vervangen door Kacper Urbanski. Het doet het ergste vrezen voor zijn EK-kansen. Onderzoek zal moeten uitwijzen of hij op 16 juni in actie kan komen in de eerste groepswedstrijd tegen het Nederlands elftal. 

Milik speelde het afgelopen seizoen 36 officiële duels voor Juventus, waarvan het grootste deel als invaller. Hij scoorde acht keer en gaf hij één assist. Zonder Milik nam Polen al snel afstand van Oekraïne. Sebastian Walukiewicz, Piotr Zieliński en Taras Romanczuk (op assist van Club Brugge-pion Michal Skoras) zorgden voor een 3-0 voorsprong, voordat Artem Dovbyk kort voor rust iets terugdeed.

Update: De Poolse voetbalbond bevestigt dat Milik het EK zal moeten missen. Het is een hard gelag voor de spits, die vrijdag al na enkele minuten geblesseerd van het veld ging in de oefeninterland tegen Oekraïne. Polen speelt op 16 juni zijn eerste EK-wedstrijd tegen Oranje.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.