Forse tegenvaller voor Polen: vaste kracht niet mee naar EK

Forse tegenvaller voor Polen: vaste kracht uit Premier League niet mee naar EK

28 mei om 21:59
Laatste update: 28 mei om 22:08

Een flinke tegenvaller voor Polen: Matty Cash moet het eindtoernooi in Duitsland aan zich voorbij laten gaan. De rechtsback, een ploeggenoot van Youri Tielemans, kampt met een blessure.

Het Poolse TVP meldt dat Cash het EK moet laten schieten. De verdediger miste de laatste wedstrijden van het reguliere seizoen bij Aston Villa al wegens een onbekende blessure. Dat is een fikse tegenvaller voor Polen, aangezien Cash normaliter een vaste kracht is in het elftal van bondscoach Michal Probierz.

Cash is geboren in Engeland, maar doordat zijn moeder Pools is, kan hij uitkomen voor het land. De back, die eerder dit seizoen al met hamstringproblemen kampte, is een vaste waarde bij Aston Villa. Met Cash eindigden The Villians op de vierde plaats in de Premier League.

Op zondag 16 juli speelt Polen haar openingswedstrijd van het EK tegen Nederland. In Groep D worden zij vergezeld door Frankrijk en Oostenrijk.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.