Neergestoken man in Rotterdam blijkt Letse voetballer Žanuels Skopenko

Vreselijk: doodgestoken man in Nederland blijkt Letse profvoetballer van 24 jaar

7 juni om 23:45

De 24-jarige man die deze week doodgestoken werd in het centrum van het Nederlandse Vlaardingen, blijkt de Letse profvoetballer Žanuels Skopenko te zijn. Dat dieptrieste nieuws wordt vrijdag gemeld door de voetbalbond van de Baltische staat. 

Skopenko speelde als aanvaller bij de Letse club Valmiera, en kwam ook uit voor het nationale zaalvoetbalteam O19. Hij werd in het Baltische land lange tiijd beschouwd als een groot talent, maar zijn profcarrière kwam uiteindelijk nooit echt van de grond. 

In de hoop op een beter leven vertrok hij uiteindelijk richting Nederland. Daar is hij 'aan lager wal geraakt', aldus De Telegraaf. Om redenen die niet bekend zijn, kreeg hij ruzie met een 33-jarige landgenoot met wie hij eerder samen gedronken had. Die ruzie heeft hij met zijn leven moeten bekopen. 

Hulpdiensten probeerden hem nog te redden, maar Skopenko overleed in het ziekenhuis. Tijdens zijn loopbaan kwam hij uit voor Rezekne FA, Jēkabpils SC, TFK Rezekne en dus Valmiera, dat uitkomt op het tweede niveau in Letland. Er werd een man aangehouden, maar hij geldt niet langer als verdachte. De politie in Rotterdam zoekt naar getuigen en tips die kunnen leiden tot de aanhouding van de dader.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.

Lees meer over:

Deel via