Genomineerden voor Golden Boy bekend, met ook 17 'Belgen' op de lijst

7 juni om 20:16

Zoals elk jaar wordt de prijs voor de Golden Boy uitgereikt en krijgt de beste jonge voetbaler op de Europese velden een mooie prijs. In het verleden wonnen onder meer Lionel Messi, Kylin Mbappé en Erling Haaland die prijs. Nu maken ook enkele 'Belgen' kans op de prij.

Op het einde van het kalenderjaar kennen we de winnaar en de voetballer die Jude Bellingham opvolgt als de nieuwe Golden Boy. Organisator Tuttosport heeft inmiddels ook de honderd genomineerden bekendgemaakt, met daarop ook enkele 'Belgische' namen.

In de lijst staan namelijk maar liefst zeventien spelers met de Belgische nationaliteit of die momenteel in onze competitie spelen. De hoogst genoteerde is Arthur Vermeeren, die op plek zeventien staat in de lijst. KRC Genk-middenvelder Bilal El Khannouss is de hoogst genoteerde JPL-speler in de lijst, terwijl Club Brugge met drie pionnen de meeste spelers van alle Belgische ploegen in de lijst heeft staan.

Een winnaar lijkt er uit die zeventien spelers echter niet te gaan komen. De absolute topfavoriet is FC Barcelona-supertalent Lamine Yamal, terwijl ook João Neves (Benfica), Alejandro Garnacho (Manchester United) en Warren Zaïre-Emery (PSG) een grote kans maken.

De 'Belgische' namen
17. Arthur Vermeeren (Atletico Madrid)
21. Bilal El Khannouss (KRC Genk)
28. Matte Smets (STVV)
29. Malick Fofana (Lyon)
37. Mario Stroeykens (Anderlecht)
38. Mathias Delorge (STVV)
46. Antonio Nusa (Club Brugge)
52. Jorne Spileers (Club Brugge)
61. Noah Sadiki (Union)
75. Ezechiel Banzuzi (OHL)
80. Joel Ordoñez (Club Brugge)
92. Lucas Noubi (Standard)
95. Christopher Bonsu Baah (KRC Genk)
97. Gabriel Slonina (AS Eupen)

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.