'Geraerts blijft topkandidaat, maar Hayen als T1 niet meer uit te sluiten'

'Geraerts blijft topkandidaat, maar Hayen als T1 niet meer uit te sluiten'

16 april - 11:19
25

Club Brugge lijkt helemaal herboren te zijn de laatste weken. Nicky Hayen doet het uitstekend met Blauw-Zwart. Misschien wel beter dan iedereen vooraf verwacht had. Dat brengt natuurlijk de denkpiste met zich mee of Club Brugge niet gewoon verder moet gaan met z'n huidige 'coach ad interim'. Karel Geraerts blijft naar verluidt wel de topkandidaat, maar een verlengd verblijf van Hayen lijkt niet meer ondenkbaar, zo meldt HLN

Achter de schermen is men volgens de krant druk bezig met de wederopbouw bij Club Brugge. De prioriteit van het bestuur ligt nog steeds bij het vinden van een nieuwe coach voor het seizoen 2024-2025. Maar ondertussen zijn de omstandigheden wat ze zijn. Karel Geraerts ligt nog steeds onder contract bij Schalke 04, dat stilaan gered is en ambitieus wil zijn in het komende seizoen. Daarnaast zijn de prestaties van Hayen bij Club Brugge in de tussentijd niet de minste. 

Terwijl het aanstellen van Hayen oorspronkelijk gezien werd als tussenoplossing, is het ondertussen niet meer ondenkbaar dat Club Brugge volgend seizoen ook met hem zou aanvatten als T1. Hij zorgt voor duidelijkheid, maakt tactisch een goede indruk en ook zijn relatie en omgang met de spelers lijkt erg vlot te verlopen. voorzitter Bart Verhaeghe zou ondertussen erg gecharmeerd zijn door z'n interimcoach. 

Ook het feit dat de keuzes voor Scott Parker en Ronny Deila niet uitpakten zoals men bij Club gehoopt had, zorgt ervoor dat ze stilaan twijfels gekregen hebben bij een nieuwe sprong in het diepe. Geraerts deed het uiteraard uitstekend bij Union Saint-Gilloise, maar dat kan van Deila bij Standard ook gezegd worden. Indien Hayen verder kan gaan op het huidige elan bij Club Brugge, lijkt de kans groter en groter te worden dat hij ook volgend seizoen aan de zijlijn zal staan. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.