Van Basten met advies voor trainer Van Persie: 'Een mooie club om te beginnen'

Van Basten met advies voor trainer Van Persie: 'Een mooie club om te beginnen'

15 april - 22:10

Robin van Persie doet er goed aan om bij sc Heerenveen zijn eerste stappen als hoofdtrainer in het betaald voetbal te zetten, wordt geconcludeerd bij Rondo op Ziggo Sport. Khalid Boulahrouz, die goed bevriend is met de topscorer aller tijden van Oranje, vertelt over de afwegingen van Van Persie. Naast Boulahrouz geven ook Marco van Basten en Ronald de Boer hun mening. 

Van Persie wordt de laatste week nadrukkelijk in verband gebracht met Heerenveen, waar Kees van Wonderen aan het einde van het seizoen vertrekt. "Als hij serieus trainer wil worden, dan is het een mooie club om te beginnen", stelt Marco van Basten, die tussen 2012 en 2014 aan het roer stond in Friesland. "Een goed niveau, goede mogelijkheden om daar goed te werken."

"Een heel mooie club", vult Ronald de Boer aan. "Ik heb het gevoel dat ze onderpresteren. Bij Heerenveen zit er rek in", zegt hij. "Het kan nog beter. Een mooi opstapje voor Van Persie. Hij wil het heel graag, wat je hoort."

Momenteel is Van Persie trainer van Feyenoord O18. "Het traject waarin hij nu zit, dat kan je enigszins uitstippelen. Daar heeft hij goed over nagedacht", vertelt Boulahrouz. "Nu komt hij op een kruispunt: wat wordt mijn volgende stap? Word ik BVO-hoofdtrainer, of pak ik Jong Feyenoord nog mee? Het is een optie die heel erg bij hem speelt."

Boulahrouz stelt dat Van Persie graag 'sleutelt aan zijn eigen profiel'. "Hij wil heel graag hoofdtrainer worden. Hij wil de tijd gebruiken: wie ben ik als trainer? Wat komt er allemaal bij kijken, welke valkuilen? Dat wil hij ontdekken als hoofdtrainer."