Is Denkey aan z'n laatste wedstrijden bezig bij Cercle Brugge? 'AC Milan heeft hem op de shortlist staan'

Is Denkey aan z'n laatste wedstrijden bezig bij Cercle Brugge? 'AC Milan heeft hem op de shortlist staan'

15 april - 11:58

Voor Cercle Brugge is het seizoen hoe dan ook al geslaagd. De Vereniging staat momenteel op een knappe vijfde plek in de Champions' Play-offs en dat is niet in het minst te danken aan Jupiler Pro League-topschutter Kévin Denkey. De 23-jarige spits heeft ondertussen 25 competitiedoelpunten achter zijn naam staan en dat is uiteraard ook buitenlandse clubs niet ontgaan. 

Eerder raakte al bekend dat het Spaanse Sevilla geïnteresseerd is om Denkey komende zomer los te weken bij Cercle Brugge. Volgens Calciomercato wil nu ook de huidige nummer twee uit de Serie A, AC Milan, in de dans springen voor de Togolees. 

Milan ziet komende zomer Olivier Giroud de club verlaten en is daarom op zoek naar een geschikte vervanger. Naast de contractverlenging van Luka Jović die op tafel ligt, denkt de Rossoneri aan ex-RSC Anderlecht-spits Joshua Zirkzee als geschikte vervanger. Indien zijn transfer niet zou doorgaan, zouden ze in Denkey een uitstekend plan B zien. 

Denkey werd in de januari 2021 overgenomen door Cercle Brugge van het Franse Nîmes Olympique, voor twee miljoen euro. Tot dusver speelde de Togolees al 117 wedstrijden voor Groen-Zwart, waarin hij 49 doelpunten maakte en 12 assists gaf. Hij heeft een marktwaarde van dertien miljoen euro volgens Transfermarkt, maar het lijkt logisch dat Cercle een hoger bedrag zal willen vangen om z'n topspits te laten vertrekken.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.