Vlap blikt terug op samenwerking met Kompany: Niemand die me er iets over zei

Vlap blikt terug op samenwerking met Kompany: "Niemand die me er iets over zei"

15 april - 19:03
5

Vincent Kompany heeft het momenteel moeilijk bij Burnley FC, maar kende wel enkele mooie jaren bij RSC Anderlecht. Hij legde er de lat bijzonder hoog en durfde pionnen weleens naast de ploeg te zetten. Ook Michel Vlap, die het moeilijk had onder Kompany.

De Nederlander werd in 2019 nog voor een grote som in huis gehaald door Anderlecht, maar wist er nooit echt te overtuigen. Op persoonlijk vlak had hij het moeilijk met Kompany, al heeft hij wel lof voor zijn tactisch inzicht. "Elke voetbalsituatie waarover hij sprak, zag je terug in een wedstrijd. Absurd gewoon", geeft Vlap aan bij Voetbal International.

Maar naar zijn mening sprak Kompany te weinig met hem, wat het hem ook moeilijk maakte bij Anderlecht. "De beste trainers zijn voor mij degenen die een groep kunnen managen op individuen. Elke speler is anders", geeft hij aan. "Voor Kompany was Manchester City de norm. Bij Anderlecht maakte ik mee dat ik de ene wedstrijd goed speelde, maar de wedstrijd erop toch op de bank of niet eens bij de selectie zat. En niemand die er iets over zei tegen me", aldus Vlap.

Voor de Nederlander was het naar zijn mening dan ook makkelijker werken met Frank Vercauteren als hoofdtrainer. "Waarbij ik met Franky Vercauteren eerst een trainer had die me wat meer wist te raken op menselijk vlak. In mijn ogen is dat toch het belangrijkste voor een trainer", besluit hij.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.