El Hadj kijkt al uit naar duel tegen RSCA: 'Ik heb er zo lang gespeeld en hou van Brussel'

El Hadj kijkt al uit naar duel tegen RSCA: 'Ik heb er zo lang gespeeld en hou van Brussel'

13 april - 14:32

Anouar Ait El Hadj kende een ietwat moeizame start bij KRC Genk, maar de laatste weken laat hij opnieuw zijn kunnen zien. Afgelopen weekend bekroonde hij zijn goede vorm nog met een prachtige treffer tegen landskampioen Royal Antwerp FC. Hij kijkt naar eigen zeggen al uit naar het duel tegen RSC Anderlecht in de Champions' Play-offs.

Zijn liefde voor Brussel heeft El Hadj nooit onder stoelen of banken gestoken. "Ik hou van Brussel", citeert Het Nieuwsblad El Hadj. "Natuurlijk mis ik de stad, maar als we een vrije dag hebben, ga ik graag nog eens op bezoek."

De stap om RSC Anderlecht te verlaten voor KRC Genk was naar eigen zeggen erg groot voor de technische aanvaller. "Het was een erg grote aanpassing om Brussel te verlaten, zeker omdat het voor mij samenhing met voor de eerste keer alleen gaan wonen", zegt El Hadj. "Maar ik had hier in Genk gelukkig al veel vrienden. Ik woon hier nu ook enorm graag en trek in mijn vrije tijd vaak op met ploegmaats Bilal El Khannouss, Joris Kayembe, Andi Zeqiri en Zakaria El Ouahdi­."

Zaterdag 20 april wordt ongetwijfeld een speciale dag voor El Hadj. Niet alleen neemt hij het dan met KRC Genk op tegen zijn ex-club Anderlecht, ook zijn 22ste verjaardag valt op die dag. "Dat zal altijd een speciale wedstrijd blijven voor mij", klinkt het. "Ik heb zo lang bij Anderlecht gespeeld en ben er opgegroeid. Ik kijk er uiteraard enorm naar uit, maar we bekijken het match per match en de focus ligt nu dus volledig op de wedstrijd tegen Cercle Brugge", besluit hij. 

KRC Genk zit na een zes op zes in bloedvorm en wil op hetzelfde elan verdergaan tegen Cercle Brugge, waarbij ze zaterdag op bezoek gaan. De wedstrijd start om 20u45. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.