Jong Genk redt een punt, Club NXT gaat onderuit tegen Club Luik

12 april - 22:20
6

Jong Genk wist in de slotfase gelijk te spelen tegen Francs Borains, de match eindigde in een 1-1 gelijkspel. Dit lukte Club NXT niet tegen Club Luik. De beloften van Club Brugge gingen in eigen huis met 1-2 onderuit.

Jong Genk redt in slotfase een punt
Jong Genk had meer kansen dan Francs Borains, maar de beloften van KRC Genk hadden erg veel moeite om het net te vinden. In de 18e minuut kwam Francs Borains wel op voorsprong na een prachtige assist wist Hedy Chaabi af te werken.

Het leek er lang op dat Jong Genk in eigen huis een nipte nederlaag ging lijden, maar in de 89e minuut wist Thomas Claes de gelijkmaker binnen te prikken. Door het gelijkspel heeft Jong Genk nu vier punten meer dan de nummer 10 Club NXT.

Club NXT onderuit tegen Club Luik
Club NXT was dominant aan de bal tegen Club Luik, maar kon dit overwicht in balbezit niet uitdrukken in doelpunten. Na 22 minuten wist Club Luik op voorsprong te komen via Abian Arslan. De spits maakte gebruik van een grote fout van Jano Willems bij Club NXT.

Club NXT knokte zich in de tweede helft via Liam De Smet terug in de match. De Smet tekende in de 75e minuut voor de gelijkmaker, maar zeven minuten later wist Benoit Bruggeman opnieuw de voorsprong te pakken. Club Luik wist uiteindelijk de overwinning over de streep te trekken.