Vanaken laat zich uit over Cercle Brugge: Kan ik niet van genieten

Vanaken laat zich uit over Cercle Brugge: "Kan ik niet van genieten"

11 april - 12:16
38

Club Brugge liep Anderlecht zondag onder de voet: het werd 3-1. Lukt dat ook mét Hans Vanaken in het elftal? Vanaken slikt geregeld kritiek door zijn vermeende gebrek aan intensiteit.

"Het is een riedeltje dat ik al mijn hele leven hoor", zucht Vanaken bij Het Nieuwsblad. "Toen ik bij Lommel doorbrak, moest ik me verantwoorden omdat ik zogezegd te weinig in het rood was gegaan – dat konden ze zien aan mijn hartslag. Wel, ik ga nooit mijn speelstijl veranderen. Ik maak mijn meters – na elke wedstrijd sta ik in de top drie qua afgelegde afstand – maar ik ga niet zinloos sprinten. Ik voetbal met het hoofd, niet met de benen."

Vanaken haalt het voorbeeld van de stadsgenoot aan. "Ik betreur het dat het alleen nog maar over high intensity gaat. Bij veel teams is dat een succesformule – denk maar aan onze buren –, maar ik zie Cercle als voetballiefhebber niet graag bezig. Daar kan ik niet van genieten. Wie wel? Ik wil Manchester City zien spelen. En Messi in de tijd van Barcelona. Combinaties, dat wil ik zien. Niet verdedigers die alleen maar lang spelen."

Donderdagavond speelt Club in de Conference League tegen PAOK.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.