'Club Brugge-Ultra's zamelen geld in om schadevergoeding van hooligan te betalen'

'Club Brugge-Ultra's zamelen geld in om schadevergoeding van hooligan te betalen'

10 april - 20:06
52

De Ultra's van Club Brugge zijn volgens Het Laatste Nieuws geld aan het inzamelen voor 'het goede doel'. Om welk doel het gaat? De schadevergoeding voor Guido De Pauw. De Pauw is een Manchester City-fan die in coma geraakte na supportersgeweld.

Op een parking in Drongen ging het in 2021 na de Champions League-match tussen Club Brugge en Manchester City helemaal fout. Vijf mannen onder invloed van cocaïne en alcohol vielen De Pauw lastig. Ze pakten eerst zijn sjaal af en daarna kreeg de City-fan een slag te verwerken. Met zijn achterhoofd viel De Pauw op de grond. De val had nare gevolgen, want de man in kwestie raakte in coma moest nadien vechten voor zijn leven.

Ondertussen heeft de rechtbank straffen uitgesproken tegen de daders. Er werd onder meer een schadevergoeding van 50.000 euro opgelegd. Om die schadevergoeding te kunnen betalen verkopen de Ultra's van Club Brugge nu T-shirts om geld in de la te brengen. "Op die T-shirts zou een oproep moeten staan tot het stoppen van geweld", stelt de advocaat van het slachtoffer in Het Laatste Nieuws. Er zou ook een benefiet worden gehouden en een stickerverkoop.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.