Deschacht verkiest Dolberg boven Denkey: Ben geen fan van hem

Deschacht verkiest Dolberg boven Denkey: "Ben geen fan van hem"

11 april - 20:13
13

Met Kevin Denkey lijkt Cercle Brugge een absolute topspits in huis te hebben, die Groen-Zwart naar een Europees ticket kan schieten en de Vereniging veel geld zal opleveren. Toch is niet iedereen overtuigd. Eentje daarvan is Olivier Deschacht.

In een gesprek met HUMO geeft het RSC Anderlecht-icoon aan dat hij toch meer verwacht van een spits. "De cijfers spreken me tegen, maar ik ben geen fan. Ik verwacht van een spits meer dan alleen doelpunten", klinkt het.

Deschacht ziet belangrijke kwaliteiten voor een topspits die Denkey (voorlopig) niet heeft. "Hij moet ook een rustpunt zijn. Dat is Denkey niet. Hij houdt geen bal bij én hij geeft ’m niet af. Omdat hij het niet ziet, of omdat hij er de voetjes niet voor heeft", klinkt het.

Als hij mocht kiezen, dan zou hij eerder Kasper Dolberg in zijn ploeg zetten. Die periodes met ups en downs kent bij Anderlecht. "Dat is de beste. Achter alles wat hij doet, zit een idee. Bovendien laat hij anderen beter voetballen door zijn kaatswerk en zijn vista. Die kwaliteiten zie ik niet bij Denkey", besluit hij.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.