Beerschot naar Jupiler Pro League: Kuyt heeft het fantastisch gedaan

Beerschot naar Jupiler Pro League: "Kuyt heeft het fantastisch gedaan"

10 april - 12:16
2

Beerschot speelt komend seizoen weer in 1A. Ook hun ex-coach Andreas Wieland ziet het graag gebeuren, ook al stapte hij zelf op uit onvrede met het bestuur.

Wieland vertrok in december bij Beerschot, maar volgt de club nog op de voet. "Ik heb zondag tot drie uur ’s nachts berichtjes gekregen van de spelers. Ik denk dat ze een stevig feestje hebben gebouwd", lacht Wieland bij Gazet Van Antwerpen. "Ach, het is fijn dat ze mij niet vergeten zijn. Het zijn ook allemaal geweldige kerels. Dat meen ik uit de grond van mijn hart."

Kuyt veranderde sinds zijn komst maar weinig aan het team. "Er stond een stevige basis, dat klopt. En het is goed dat Dirk daarop heeft verder gebouwd. Maar hij heeft duidelijk ook zijn eigen accenten gelegd. Het leek aanvankelijk een vrij ondankbare job en hij had zijn reputatie als coach misschien wat tegen, maar Dirk heeft het gewoon fantastisch gedaan. Mijn complimenten."

Beerschot is al zeker van promotie, maar nog niet van de titel. Eerste achtervolger FC Dender staat met nog twee wedstrijden te gaan op vijf punten.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.