De doelman van Genk volgend seizoen? “Hij gaat strijden met Van Crombrugge”

De doelman van Genk volgend seizoen? “Hij gaat strijden met Van Crombrugge”

10 april - 11:11
6

Stijn Haeldermans, de technisch coördinator van KRC Genk, is zeer te spreken over de talenten vanuit Jong Genk. Volgens Haeldermans gaat Mike Penders (18) de strijd aan met Hendrik Van Crombrugge in het doel van de A-ploeg. Haeldermans geeft aan welke spelers van Jong Genk verder nog gaan doorstromen bij Genk voor komend seizoen.

Haeldermans begint te vertellen over de situatie in het doel van KRC Genk. “Doelman Mike Penders is een echte aanvoerder en bewees zijn kunnen. Hij zal volgend seizoen de concurrentie aangaan met Hendrik Van Crombrugge als opvolger van Maarten Vandevoordt”, deelt Haeldermans via Het Belang van Limburg.

Haeldermals vertelt vervolgens welke talenten we bij KRC Genk mogen verwachten komend seizoen. “Jong Genk speelt een heel goed seizoen en op Mike na werden ook Kos Karetsas, Thomas Claes, Josue Kongolo, Ibrahima Bangoura, Christian Akpan en Noah Adedeji-Sternberg daarvoor al beloond met een plaats in de selectie van het eerste elftal”, aldus Haeldermans.

Haeldermans meent dat het doorbreken van deze spelers de rest van de jeugdwerking van Genk moet motiveren. “Een aantal spelers zullen doorschuiven naar het eerste elftal, maar mogelijk ook nog voor Jong Genk spelen. Dat mag geen probleem zijn omdat zij de ploeg al kennen. Die succesverhalen moeten ook een motivatie zijn voor de volgende generatie jonge gasten om elke dag het beste van hunzelf te geven. ”, besluit de technisch coördinator van KRC Genk.