Jong Genk is “geslaagd” dit seizoen: “We hadden drie doelen, hebben we behaald”

Jong Genk is “geslaagd” dit seizoen: “We hadden drie doelen, hebben we behaald”

10 april - 10:37
6

Stijn Haeldermans, de technisch coördinator van KRC Genk, is zeer te spreken over het afgelopen seizoen van Jong Genk. Volgens Haeldermans is het seizoen van de beloften van Genk geslaagd doordat alle doelen behaald zijn. Haeldermans gaat in op de doorstroming van talent bij De Genkies.

Haeldermans vertelt welke drie doelen er behaald zijn bij Jong Genk. “We hadden drie doelen: spelers laten doorstromen naar het eerste elftal, het behoud verzekeren en jongeren uit de U18 naar Jong Genk laten doorstromen”, citeert Het Belang van Limburg Haeldermans.

Met nog drie speeldagen te gaan was Jong Genk al zeker van behoud. Ook wist Jong Genk zeven spelers in de A-kern te laten spelen en meerdere spelers vanuit de U18 zijn aangesloten bij Jong Genk. “We mogen dus stellen dat we onze doelstellingen behaald hebben”, aldus Haeldermans.

Haeldermans vertelt verder over de manier waarop Jong Genk zich toonde in de Challenger Pro League. “Jelle Coen en zijn team zijn heel gedreven en hebben uitstekend werk verricht. We startten met twee 15-jarigen in de basis aan het seizoen, Brad Manguelle en Kos Karetsas, en brachten met de jongste ploeg een heel seizoen heel positief en fris voetbal”, deelt Haeldermans.

Haeldermans weet dat het niet het gehele seizoen lukte voor Jong Genk om dit voetbal te koppelen aan resultaten. “Het leverde vaak complimenten op, maar niet altijd het verhoopte resultaat. Het doet plezier dat we na Nieuwjaar onze speelstijl konden koppelen aan resultaten”, besluit Haeldermans.