Broos over situatie bij Kameroen: ''Eto'o moet dat niet bij Brys proberen''

Broos over situatie bij Kameroen: ''Eto'o moet dat niet bij Brys proberen''

10 april - 07:35 Laatste update: 07:50
1

Marc Brys is de nieuwe bondscoach van Kameroen. Brys krijgt echter nu al te maken met bemoeienis van Samuel Eto'o. De vraag is of de twee tijdens het bondscoachschap van Brys samen door één deur kunnen. Hugo Broos, trainer van Zuid-Afrika, denkt daar hardop over na.

Eto'o zou tijdens de vorige Afrika Cup de taken van de trainer hebben overgenomen en zelf trainingen hebben gegeven. ''Iets zegt ons dat Eto'o dat niet bij Brys zal moeten proberen. Benieuwd of die twee überhaupt constructief zullen kunnen samenwerken'', vertelde Hugo Broos aan Het Laatste Nieuws.

De status van Eto'o in Kameroen is enorm. ''Dat je Eto'o ook niet zomaar mag afvallen, is eveneens duidelijk. Een god in Kameroen, zegt Broos'', aldus Broos.

Voor Brys wordt het belangrijk meteen te presteren met Kameroen. ''Het wordt belangrijk voor Brys dat de minister van sport sterk in zijn schoenen staat. En dat hij metéén goeie resultaten boekt. Zo niet, dan is het hek van de dam'', aldus Broos.

De vorige klus van Brys was als trainer van OH Leuven. Daar stond de trainer van 2020 tot en met 2023 118 wedstrijden aan het roer.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.