''Burgess is een belangrijke speler en Union heeft verloren tegen Cercle''

''Burgess is een belangrijke speler en Union heeft verloren tegen Cercle''

10 april - 07:15 Laatste update: 07:21
99

De zaak rondom de schorsing van Christian Burgess is in volle gang. Het is nog altijd onduidelijk of de centrale verdediger zondag in actie mag komen voor Union SG tegen RSC Anderlecht, en tegen Cercle Brugge deed Burgess al niet mee. Union overweegt verdere stappen te ondernemen.

Union dreigt zelfs met een burgerlijke procedure. ''Ik heb van de club een mandaat gekregen om eventueel een procedure op te starten volgens artikel 1382 van het burgerlijk wetboek over geleden schade'', vertelde advocaat Walter Van Steenbrugge aan Het Laatste Nieuws.

Volgens Van Steenbrugge is Union SG mogelijk onterecht benadeeld. ''Als Burgess toch had mogen spelen tegen Cercle, maar het hem door fouten van de bond onmogelijk is gemaakt om te spelen, dan is er schade en competitievervalsing'', zei de advocaat.

Union morste punten zonder de verdediger. ''Burgess is een belangrijke speler en Union heeft verloren tegen Cercle. Ik zeg dit zonder druk te willen zetten, maar dan durf ik niet te denken aan de gevolgen voor de mooie Champions' Play-offs'', aldus Van Steenbrugge.

Union gaat zondag om 18:30 uur op bezoek bij paars-wit in het Lotto Park.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.