Trossard bezorgt Arsenal nog levensbelangrijke treffer tegen Bayern

9 april - 22:54
1

Arsenal en Bayern München hebben elkaar in evenwicht gehouden in de kwartfinale van de Champions League, het werd 2-2 in het Emirates Stadium. Leandro Trossard trok een scheve situatie nog gedeeltelijk recht voor de thuisploeg. Beide ploegen hebben nog alles om voor te spelen tijdens de return in Duitsland volgende week.

De koploper van de Premier League kreeg dinsdagavond bezoek van de nummer twee van de Bundesliga. Arsenal verkeerde in uitstekende vorm, in tegenstelling tot opponent Bayern München. Trossard startte op de bank, maar dat zou hem niet beletten om later nog een hoofdrol te vertolken. De wedstrijd begon direct vol spektakel; nadat Gabriel Martinelli eerst nog een kans om zeep hielp, was het in de twaalfde minuut wél raak voor Arsenal. Bukayo Saka krulde de bal heerlijk achter Manuel Neuer, na een fout van Alphonso Davies.

Zes minuten later zette voormalig Arsenal-aanvaller Serge Gnabry Bayern alweer langszij. Op aangeven van Leon Goretzka maakte Gnabry het uitstekend af, 1-1. Beide ploegen kregen aardig wat kansen, al hadden de Duitsers het betere van het spel in de eerste helft. Na een half uur spelen ging de bal op de stip na een uitstekende actie van Leroy Sané. Penaltyspecialist Harry Kane legde aan en schoot ijskoud de 1-2 binnen.

Trossard redder
Na rust kreeg Der Rekordmeister een aantal mogelijkheden om de wedstrijd in het slot te gooien, maar dat verzuimden ze. Arsenal-coach Mikel Arteta bracht met Trossard en Gabriel Jesus twee aanvallende wissels. Het bleken gouden wissels te zijn; Trossard schoot op aangeven van Jesus de gelijkmaker binnen in minuut 76.

Arsenal herpakte zich knap en controleerde de wedstrijd na de 2-2 van de Rode Duivel. Toch kreeg Bayern nog een grote kans vanuit een snelle counter. Kingsley Coman snelde op Arsenal-doelman David Raya af, maar stuitte op de Spanjaard. In de blessuretijd ontsnapten The Gunners aan een achterstand, weer kreeg Coman de kans, zijn inzet raakte de paal. Saka claimde in de allerlaatste minuut nog een strafschop, maar de scheidsrechter ging er niet in mee. Zo deelden Arsenal en Bayern de punten in Noord-Londen.