Oostende deelt steek uit naar Ref Department na Beerschot-feest: 'En onze fases?'

Oostende deelt steek uit naar Ref Department na Beerschot-feest: 'En onze fases?'

9 april - 22:11
1

Naar wekelijkse gewoonte nam het Referee Department ook deze maandag en dinsdag de tijd om de meest besproken situaties uit de voorbije speeldag in de Jupiler Pro League te bespreken. Onder meer KVC Westerlo - KAA Gent kwam onder de loep te liggen. Daar had voor KV Oostende gerust ook de wedstrijd van de kustbewoners bij mogen zitten.

KVO was zondag getuige van het promotiefeestje van K. Beerschot V.A.. De Ratten kwamen met 1-2 winnen aan zee, al had dat eigenlijk niet zo mogen lopen. In de slotfase profiteerden ze namelijk twee maal van een scheidsrechterlijke misser. Eerst werd er geen strafschop gegeven voor een handsbal, nadien vlagde de lijnrechter een geldig doelpunt af voor vermeend buitenspel. Op de beelden viel achteraf te zien dat de bal echter van een Beerschot-verdediger kwam. Voor alle duidelijkheid: in de Challenger Pro League is geen VAR.

Oostende baalde erg van die missers, te meer omdat elk puntje nog telt. De club is immers nog in strijd om degradatie te vermijden. Daarom reageerde KVO ook op het X-bericht van het Professional Refereeing Department, waarin de beslissingen uit Westerlo-Gent aan bod kwamen. 'En de fases in KVO-Beerschot aub?', staat er te lezen, gevolgd door een knipoog. Het Referee Department behandelt echter enkel wedstrijden van de Jupiler Pro League.