Witsel tegen ex-club Dortmund: Meer op mijn gemak in de verdediging

Witsel tegen ex-club Dortmund: "Meer op mijn gemak in de verdediging"

9 april - 18:37

Axel Witsel speelt woensdagavond met Atletico Madrid tegen zijn ex-club Borussia Dortmund in de kwartfinale van de Champions League. Bij de krant Le Soir blikte hij terug op zijn periode in Duitsland en sprak hij ook over zijn positiewissel.

Witsel is op zijn hoede voor Dortmund: "We waren niet blijer om tegen Dortmund te spelen dan tegen Manchester City of welk ander team dan ook, want in de Champions League zijn er geen gemakkelijke wedstrijden." Hij vertelde bovendien dat hij vier mooie jaren kende in Dortmund.

Ondertussen groeide Witsel in Madrid uit tot een vaste waarde in de verdediging. De ex-Rode Duivel zegt dat hij door die positiewissel van het middenveld naar de verdediging zijn carrière op topniveau kan verlengen. Daar is hij zijn coach Diego Simeone dankbaar voor. “De coach heeft mij in deze positie gebracht toen ik hier aankwam en ik voel mij hier meer op mijn gemak.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.