'Sonck stopt als trainer Belgische U19 na dispuut over media-acitviteiten'

'Sonck stopt als trainer Belgische U19 na dispuut over media-acitviteiten'

9 april - 17:53 Laatste update: 17:54
11

Het rommelt binnen de Belgische voetbalbond: Wesley Sonck lijkt te gaan stoppen met zijn job als hoofdtrainer bij de Belgische U19. Daarnaast zou ook Sven Vermant stoppen met zijn job als assistent van de U17. Dat meldt Sacha Tavolieri op X.

Sonck liet al vaker weten dat hij het geweldig vindt om met de Belgische talenten te mogen werken. De KBVB zou hem gevraagd hebben te stoppen met zijn media-aciviteiten, maar hem wel een full-time job hebben aangeboden. Dat zag de voormalige spits van onder andere KRC Genk en Club Brugge niet zag zitten.

Sonck is al langer aan de slag als trainer bij de KBVB. Hij coacht er al jonge Rode Duivels sinds de zomer van 2017 en had sindsdien zowel de U18 en U19 onder zijn hoede. Met de U19 is hij momenteel op weg om zich te kwalificeren voor het EK in Noord-Ierland, hij plaatste zich voor de Elite-ronde.

Update: Volgens Het Nieuwsblad zouden Sonck en de voetbalbond nu ook officieel in onderling overleg uit elkaar gaan. De KBVB kan dus op zoek naar een nieuwe bondscoach voor de U19.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.