Advocaat Union: ''Burgess kon nu niet bij een match zijn die Union verloor''

Advocaat Union: ''Burgess kon nu niet bij een match zijn die Union verloor''

9 april - 16:35 Laatste update: 16:36
35

Walter Van Steenbrugge verdedigt Union SG in de zaak rond de schorsing van Christian Burgess. Volgens Van Steenbrugge is het reglement duidelijk en had het beroep eerder ingediend moeten worden.

Volgens de advocaat is er geen twijfel mogelijk. ''Het reglement is heel duidelijk. De zitting in eerste aanleg had woensdag moeten plaatsvinden, niet vrijdag'', stelde Van Steenbrugge volgens Het Laatste Nieuws.

Het is logisch dat Union dacht dat Burgess niet kon spelen, stelt Van Steenbrugge. ''De procedure had afgewerkt moeten kunnen worden en dat is niet gebeurd, waardoor de speler niet speelgerechtigd was, zoals ook op het E-Kick-off-platform te zien was. Daardoor ging Union ervan uit dat Burgess niet kon spelen tegen Cercle'', zei Van Steenbrugge.

De advocaat gaat zelfs verder. ''Stel dat er nu nog een schorsing volgt, dan heeft Burgess niet kunnen meedoen aan een wedstrijd waarvoor hij niet eens geschorst was. Een wedstrijd die Union verloor'', aldus Van Steenbrugge.

Het is nog onduidelijk of Burgess nu tegen RSC Anderlecht speelt aanstaande zondag.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.