Zitting Union, Burgess, Bormans met procureur op skireis: 'Competitievervalsing'

Zitting Union, Burgess, Bormans met procureur op skireis: 'Competitievervalsing'

9 april - 14:47
105

De zaak rond Burgess en Bormans heeft voor heel wat ophef gezorgd in het Belgische voetbal. Union Saint-Gilloise verdedigde op dinsdag krachtig haar standpunt, waarbij werd benadrukt dat Burgess zijn straf reeds heeft uitgezeten en dus onrechtmatig werd belet om te spelen. 

De zitting begon met enige vertraging ... Procureur Gilles Blondeau vertegenwoordigde het bondsparket, terwijl bondsprocureur Ebe Verhaegen virtueel aanwezig was vanaf zijn skireis. "Union heeft potentieel drie punten verloren”, klinkt het in het kamp van Burgess en Bormans, geciteerd door Het Nieuwsblad. “Ze gaan daardoor met een andere mindset naar Anderlecht.”

“Dat neigt naar competitievervalsing door een fout van het bondsparket, maar dit terzijde. Er is intern bij de bond iets fout gelopen”, gaat de verdediging verder. Walter Van Steenbrugge, die de verdediging van Burgess op zich nam, bleef wijzen op verschillende tekortkomingen in de procedure, waaronder de laattijdige indiening van het beroep en het gebrek aan tijd om hierop te reageren. Deze argumenten worden door Union beschouwd als fundamentele fouten in het handelen van het bondsparket.

Het bondsparket daarentegen verdedigde zijn standpunt door te stellen dat de opgelegde sanctie naar hun mening te mild was. Het argument van fysieke agressie werd aangehaald als rechtvaardiging voor een strengere straf. 

Bovendien benadrukte het bondsparket dat ze uit goodwill de clubs op voorhand hebben geïnformeerd over het beroep, hoewel dit niet verplicht was. De timing van deze communicatie werd echter betwist, aangezien het voor Union en Bormans moeilijk was om binnen de gestelde termijn te reageren.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.