Onderzoek in Italië: Bondsparket onderzoekt racistische gezangen richting Lukaku

Onderzoek in Italië: Bondsparket onderzoekt racistische gezangen richting Lukaku

9 april - 15:15
2

Mogelijk is Romelu Lukaku tijdens de Romeinse derby opnieuw het doelwit geworden van racistische spreekkoren. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Het is alvast een verontrustend probleem dat al te vaak in het Italiaanse voetbal aan de oppervlakte kwam.

De sportrechter Gerardo Mastrandrea heeft het Italiaans bondsparket gevraagd om verdere onderzoeken uit te voeren naar de gebeurtenissen tijdens de wedstrijd tussen AS Roma en Lazio. Ze onderzoeken mogelijk racistische gezangen gericht op de Rode Duivel en zijn ploeggenoot Tammy Abraham

Tijdens de wedstrijd zouden er naar verluidt racistische gezangen zijn gehoord richting Lukaku en Abraham, die plaatsvonden in de eerste, 28e en 51e minuut. Het bondsparket zal audio-opnames van de wedstrijd analyseren om de beschuldigingen verder te onderzoeken.

Dit incident is echter niet het enige, aangezien ook de Fransman Mattéo Guendouzi bij Lazio het slachtoffer zou zijn geworden van beledigende spreekkoren. Naast de beschuldigingen van racisme hebben ook andere ongepaste incidenten plaatsgevonden tijdens de derby. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.