Extra Time onder indruk van El Hadj bij Genk: Klik met El Khannouss

Extra Time onder indruk van El Hadj bij Genk: "Klik met El Khannouss"

9 april - 14:22
3

Het spel van KRC Genk lijkt in stijgende lijn. Dat merken ook de panelleden van Extra Time op. Volgens de analisten aan tafel heeft deze tactische wijziging de ploeg een solide basis gegeven en hebben ze nu een meer evenwichtige uitstraling op het veld.

De impact van het nieuwe spelsysteem werd ook duidelijk tijdens de recente wedstrijd tegen Antwerp, waarbij de goal van Anouar Ait El Hadj deels werd toegeschreven aan deze tactische verandering. "Kayembe kan die actie maken omdat er drie centrale verdedigers zijn”, merkt Defour op. “Hij trekt zo een man mee en zo kan El Hadj naar binnen komen. Dus het is dankzij het systeem, maar hij moet die bal ook nog in doel trappen natuurlijk."

Bovendien benadrukt ook Vandenbempt de opkomende rol van El Hadj. "Hij zit daar toch ook al iets langer dan een jaar, een beetje onder de radar”, aldus Vandenbempt. “De klik met El Khannouss is geweldig, op en naast het veld." 

De analyse van de match legde ook de nadruk op de kwaliteiten van El Hadj, met name zijn vermogen om verdedigers te ontregelen en zijn slimme positionering op het veld. Gert Verheyen is onder de indruk van zijn vermogen om snel te beslissen.