Burgess en CEO Union aanwezig op zitting: “Eindelijk onze kant van het verhaal”

Burgess en CEO Union aanwezig op zitting: “Eindelijk onze kant van het verhaal”

9 april - 13:52
50

Christian Burgess en Philippe Bormans, CEO van Union Saint-Gilloise, zijn beide aanwezig op de zitting in Tubeke, waar de schorsing van verdediger werd besproken. Dit komt nadat het bondsprocureur in beroep ging tegen een eerdere strafvermindering die Union had gekregen. 

De zaak werd gecompliceerd door een telefoontje van Bormans naar de bondsprocureur, waarin hij naar verluidt kritiek uitte op de gang van zaken. Bormans benadrukte bij aankomst bij het bondsgebouw het belang van het vertellen van hun kant van het verhaal tijdens de zitting en niet via de pers, zoals hij suggereerde dat de bondsprocureur had gedaan.

Burgess is dus vandaag ook zelf aanwezig tijdens de zitting. Burgessen Bormans spraken nog even met de pers vooraleer ze binnenstapten. “We zijn vooral blij dat we eindelijk ónze kant van het verhaal kunnen doen”, klinkt het geciteerd door Het Laatste Nieuws.

“Hier is de plaats daarvoor, niet in de pers zoals de bondsprocureur misschien wel heeft gedaan. En we hopen op een goede afloop. We kunnen er weinig over zeggen. Enerzijds moeten we het procedurele onder de loep nemen, en anderzijds is er de rode kaart an sich.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.