“Nu 4 titelkandidaten, ultieme bewijs van de absurditeit van puntenhalvering”

“Nu 4 titelkandidaten, ultieme bewijs van de absurditeit van puntenhalvering”

8 april - 13:37
61

Peter Vandenbempt zag Union SG en RSC Anderlecht onderuitgaan in de Champions’ Play-Offs. Cercle Brugge wist van Union te winnen en Club Brugge was te sterk voor Anderlecht. Vandenbempt geeft aan dat er opnieuw vier titelkandidaten zijn.

Vandenbempt ziet dat KRC Genk en Club Brugge ineens zijn aangehaakt bij Union en Anderlecht in de titelrace. “Wat mij betreft zijn er opnieuw 4 titelkandidaten. Ik heb altijd gezegd dat op papier Club en Genk kwalitatief de beste kernen hebben”, deelt Vandenbempt via Sporza.

Vandenbempt noemt het onvergeeflijk dat Genk en Club Brugge drie straten achterop lagen bij Union en Anderlecht. “Ineens presteren die ploegen wel naar de verwachtingen. Het straffe is dat Club dat gisteren zonder Mignolet, Skov Olsen en Vanaken deed. En dat Genk in de winter een aantal sleutelspelers zag vertrekken en onder meer Heynen mist”, aldus Vandenbempt.

Vandenbempt sluit af door zijn kritiek te uiten over de puntenhalvering bij de start van de Champions’ Play-Offs. “2 weken geleden stonden die nog op 19 en 23 stuks. Op 2 wedstrijden heeft de ene dus 14 punten goedgemaakt, de andere 18. Dat krijg je toch niet uitgelegd? Het is het ultieme bewijs van de absurditeit van de halvering van de punten”, besluit Vandenbempt.