'Bormans wist zelf maar al te goed dat Burgess niet geschorst was tegen Cercle'

'Bormans wist zelf maar al te goed dat Burgess niet geschorst was tegen Cercle'

8 april - 12:10 Laatste update: 12:21
55

Het gaat Union SG niet voor de wind in de Champions' Play-offs. Daarnaast koos Union ervoor om Christian Burgess op de tribune te zetten tegen Cercle Brugge, vanwege een zogenaamde schorsing. Volgens Peter Vandenbempt was Burgess niet geschorst en wilde Union het wel zo laten overkomen, zodat Burgess tegen RSC Anderlecht zou kunnen spelen.

De verdediger was gewoon speelgerechtigd vanwege een beroep van het bondsparket, waardoor er sprake was van opschorting. Het zou gaan om een misverstand in de communicatie tussen Union en de procureur, maar volgens Vandenbempt was het zo helder als het maar kon dat Burgess gewoon mocht spelen.

Union zou zogenaamd van niets weten van het beroep van het bondsparket. 'Eerst viel de club zogezegd uit de lucht, tijdens de wedstrijd hadden ze opeens een mail gekregen dat Burgess toch mocht spelen, ze wisten van niets', pende Vandenbempt op Sporza.

De mail, die zaterdag arriveerde, was echter helder. 'Wel, ik citeer even uit de oorspronkelijke mail van het bondsparket van zaterdag: "Het parket ZAL beroep aantekenen. Dat beroep ZAL morgen ingediend worden, maar ik hou eraan om u dat nu al te laten weten"', schreef Vandenbempt. 

Volgens Vandenbempt wilde Union dat Burgess geschorst was tegen Cercle Brugge, zodat Burgess tegen RSC Anderlecht wel kan spelen. 'Bormans wist het zelf ook maar al te goed, want nog op zaterdag belt hij met bondsprocureur Ebe Verhaegen. Een gesprek van 7 minuten, dat volgens mensen binnen de voetbalbond - door de toon van het gesprek - ervaren wordt als onaangenaam en zelfs een poging tot beïnvloeding. Dat heeft de procureur zelfs gemeld bij de bond', aldus Vandenbempt.

Union gaat aankomende zondag op bezoek bij RSC Anderlecht en speelt om 18:30 de derde match van de Champions' Play-offs.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.