Pletinckx over scoreloos gelijkspel in leeg Sclessin: Voelde meer als een straf

Pletinckx over scoreloos gelijkspel in leeg Sclessin: "Voelde meer als een straf"

7 april - 12:49 Laatste update: 12:52

Een leeg Sclessin leverde zaterdag een 0-0 gelijkspel op tussen Standard en Oud-Heverlee Leuven. Een puntje voor beide ploegen na een wedstrijd die misschien geen winnaar verdiende. Na afloop was Ewoud Pletinckx eerlijk.

Een wedstrijd zonder publiek is nooit aangenaam. Dat vond ook OHL-verdediger Ewoud Pletinckx. "Het voelde meer aan als een straf dan als een beloning om hier in een leeg stadion te komen voetballen", aldus Pletinckx bij HLN. "Ook van ons mochten er geen supporters binnen. Het is spijtig dat ook wij gestraft worden. Onze fans maken ook graag de uitmatchen mee."

OHL sprokkelde na de zwakke vertoning van beide ploegen wel een eerste punt in de Europe Play-offs. "We proberen er gewoon het beste van te maken. Een remonte zal niet meer lukken. Maar we willen er nog acht goede matchen van maken", aldus Pletinckx. "Er wordt wel degelijk vol intensiteit getraind. Dit soort wedstrijden zijn ook de ideale gelegenheid om jonge gasten zoals Christ Souanga hun debuut te laten maken."

OHL neemt het volgende week zondag op tegen KAA Gent. Standard trekt vrijdag naar STVV.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.