'Bayern zet in op De Zerbi: riante afkoopsom lonkt voor Brighton

'Bayern zet in op De Zerbi: riante afkoopsom lonkt voor Brighton

1 april - 23:57

In hun jacht op een nieuwe trainer hebben Bayern München en Liverpool allebei Brighton-trainer Roberto De Zerbi op het lijstje staan, en volgens Fabrizio Romano wil de Italiaan een gesprek met het bestuur van zijn werkgever, om over de toekomst te praten. Bij Bayern zou er intern worden gesproken over de mogelijke komst van De Zerbi.

De Zerbi is volgens The Times de belangrijkste kandidaat om Thomas Tuchel op te volgen in München. De Brighton-baas zou wel oren hebben naar een overstap naar Der Rekordmeister. De trainer staat tot medio 2026 onder contract bij Brighton, maar zou een afkoopsom in zijn contract hebben die zo'n veertien miljoen euro bedraagt. De clausule is naar verluidt enkel komende zomer geldig.

Ook Xabi Alonso was in beeld bij zowel Bayern München als Liverpool, maar de Spanjaard heeft laten weten dat hij bij Bayer Leverkusen te blijven. De club die hij dit seizoen naar de landstitel lijkt te leiden in Duitsland. Ruben Amorim, de Portugese trainer van Sporting Portugal, zou nu de favoriet zijn om Jürgen Klopp op te volgen bij Liverpool. 

Bekijk #DoneDeal over de situatie van Ajax, Ihattaren en meer hieronder, of beluister de aflevering op Spotify!