RSC Anderlecht wint van tiental Royal Antwerp FC na kopstoot van Wijndal

30 maart - 22:42
152

RSC Anderlecht heeft uitstekende zaken gedaan in de Champions' Play-Offs van de Jupiler Pro League. Paars-wit wist thuis met 1-0 te winnen via het eerste doelpunt van Kyllian Sardella. Antwerp kreeg in de 43e minuut rood, Owen Wijndal deelde een kopstoot uit aan Thorgan Hazard.

RSC Anderlecht kreeg Royal Antwerp FC op bezoek in het Lotto Park. Voor de match begon pakte Anderlecht flink uit met een lichtshow. In de beginfase van de match was het balbezit voor Antwerp.

Antwerp toonde zich volwassen in de beginfase tegen Anderlecht. The Great Old toonde zich degelijk, maar het leverde weinig kansen op. Dit zorgde ervoor dat het geen kansen regende tussen Antwep en Anderlecht.

In de volgende fase kon Antwerp een aantal keer een aanval opzetten, maar Kasper Schmeichel hoefde zich niet te strekken. Vlak voor rust ontstond er een opstootje tussen Thorgan Hazard en Owen Wijndal.

Wijndal en Hazard gingen neus aan neus staan en assistent Wim Smet wilde de spelers uit elkaar halen. Het leek net of Smet Hazard naar de grond werkte, maar Hazard ging neer na een lichte kopstoot van Wijndal.

Scheidsrechter Jasper Vergoote leek te willen doorvoetballen, maar de VAR greep in. Vergoote moest naar het scherm komen en besloot uiteindelijk om Wijndal een rode kaart te geven. Dit zorgde ervoor dat Antwerp met een man minder door moest, hoofdtrainer Mark van Bommel besloot om Vincent Janssen naar de kant te halen.

In de tweede helft toonde Anderlecht zich hongerig. Paars-wit ging nadrukkelijk op zoek naar de voorsprong en in de 52e minuut werd deze gevonden. Een hoekschop werd kort genomen en Mario Stroeykens haalde uit van afstand. Sardella wist de bal te verlengen en maakte zijn eerste treffer voor Anderlecht.

Anderlecht bleef druk uitoefenen op Antwerp. De thuisploeg probeerde de voorsprong te verdubbelen en speelde veel kansen bij elkaar. Uiteindelijk wist Antwerp stand te houden en de Brusselse storm te doorstaan.

In het slotkwartier maakte Francis Amuzu zijn rentree bij Anderlecht. De flankaanvaller sukkelde al langere tijd met een blessure en werd met applaus ontvangen in het Lotto Park. In de 85e minuut leek Amuzu een penalty te versieren, maar de VAR constateerde eerder buitenspel.

In de absolute slotfase wisten beide ploegen niet meer te scoren. Hierdoor heeft Anderlecht uitstekende zaken gedaan in de Champions’ Play-Offs. Anderlecht blijft op deze wijze de druk houden op koploper Union SG.