Penalty doet bloed koken: Kompany wordt razend en bekoopt dat met uitsluiting

Penalty doet bloed koken: Kompany wordt razend en bekoopt dat met uitsluiting

30 maart - 16:47 Laatste update: 17:28
22

Burnley FC zet haar missie redding zaterdagmiddag verder met een bezoek aan Chelsea FC. In de eerste helft leken The Clarets goed stand te houden, tot de arbitrage een strafschop toewees aan de thuisploeg. Daarop ging Vincent Kompany door het lint. Hij kreeg daar prompt een rode kaart voor.

In de laatste vijf minuten voor rust kreeg Burnley het plots zwaar te verduren. Wanneer Mykhailo Mudryk gretig naar de grond ging in de zestien meter van Burnley, wees scheidsrechter Danny England meteen naar de stip. Bovendien deelde hij een tweede gele prent uit aan verdediger Lorenz Assignon, waardoor de bezoekers dus met z'n tienen vielen.

De strafschop leek eerder licht, maar de VAR voelde zich niet geroepen om de beslissing terug te draaien. Dat kon Kompany werkelijk niet geloven. De voormalige Rode Duivel ontsprong in woede, met als gevolg dat England ook hem uitsloot. Daardoor moet Kompany de tweede helft vanuit de tribunes volgen. Mogelijk hangt hem ook een verdere schorsing boven het hoofd.

Tot overmaat van ramp schoot Cole Palmer de elfmeter ook nog eens binnen. Zo trekt Burnley met een 1-0-achterstand naar de kleedkamers op Stamford Bridge.