KV Mechelen grijpt naast top zes, Hasi: Hebben het gewoon slecht uitgespeeld

KV Mechelen grijpt naast top zes, Hasi: "Hebben het gewoon slecht uitgespeeld"

18 maart - 12:13
2

KV Mechelen ging in extremis 1-0 onderuit op bezoek bij Oud-Heverlee Leuven. Opnieuw geen ticket voor de Champions' Play-offs voor Malinwa. Coach Besnik Hasi reageerde na afloop.

Zowel KV Mechelen als OHL gingen op zoek naar het verlossende eerste doelpunt, maar de stand bleef toch tot in het absolute slot 0-0. Malinwa nam meer risico’s en moest daarvoor een prijs betalen. "We  beslisten om een pass te geven terwijl de andere kant helemaal vrij was", zei Hasi bij HLN.

Volgens de coach ontbrak het aan kwaliteit bij KV Mechelen. "We misten de kwaliteit die nodig was om het af te maken, of om die beslissende pass te geven. We hebben het gewoon slecht uitgespeeld", aldus Hasi. "Over zelfzuchtigheid zou ik het nu niet hebben. Maar op een bepaald moment moet je ook die ervaring hebben."

Hasi reageerde vervolgens geërgerd op de vraag waarom hij Slimani dan naar de kant haalde. "Ik had het over de kwaliteit. Jij doelt op ervaring. Dan moet je die vraag ook zo stellen", klonk het. "Hij, die man met ervaring, miste wel een grote kans, hé. Wij vonden hem minder vanavond. We wilden jongens met snelheid. Dat was de reden van zijn wissel", besluit de coach.

KV Mechelen maakt zich nu op voor de Europe Play-offs. Mechelen begint als gedeelde leider aan de play-offs met 23 punten, evenveel als KAA Gent. De winnaar van de reeks speelt tegen de nummer vier of vijf van de Champions' Play-offs om een Europees ticket.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.